Genel

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

Küçük köpek ırkları sadece şirin oldukları için tercih edilmemektedir. Bunun yanı sıra bahçesi olmayan ve evde köpek beslemek isteyenlerin ilk tercih ettiği köpekler, küçük boyutlu ırklar oluyor.

Küçük köpek ırkları arasında en çok tercih edilenler genellikle Pug, Chihuahua, Malta Terrier, Minyatür Pinscher oluyor. Bunların yanı sıra pek çok küçük boyutlu köpek ırkı bulunuyor. Her köpek ırkının birbirinden farklı karaktere sahip olduğunu düşünürsek sizin için en uygun köpek ırkını bulabilirsiniz.

Küçük köpek ırklarının beslenme ihtiyaçları diğer köpeklere göre farklılık göstermektedir. Boyutlarından ve günlük harcadıkları enerjilerinden dolayı ne kadar mama tüketmeleri gerektiği de önemli bir konudur.

Küçük dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürdürmesi ve uzun seneler boyunca beraber olmanız için beslenme programına ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda küçük boyutlu köpekler için mama seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Yazımızı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Küçük Köpek Irkları İçin Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

  • Kan Şekeri: Küçük köpek ırklarında düşük kan şekeri anlamına gelen hipoglisemi meydana gelebilir. Bunun önüne geçmek için beslenmesine dikkat edilmesi gerekir. Küçük köpeklerin metabolizmaları hızlı çalıştığı için yeterince beslenmemesi durumunda hipoglisemi görülebilir. Bunun için kalorili ve besleyiciliği yüksek mama tercih etmeniz gerekir. Ayrıca günlük birkaç öğün verebilirsiniz.
  • Antioksidanlar: Küçük köpeklerin yaşam süreleri genelde diğer köpeklere oranla daha uzundur. Ortalama 15 sene boyunca yaşayan bu ırkların sağlıklı bir ömür sürmeleri için antioksidan bakımından zengin bir beslenme programına sahip olması gerekir.

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

  • Aşırı Besleme: Köpeğinizi aşırı beslenmeniz sonucunda obezite görülebilir. Köpeklerde aşırı kilo alımı tip 2 diyabet, kanser ve osteoartrit gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Böyle bir sorunla karşılaşan bir köpeğin ömründe iki yıl kısalma görülebilir. Bu yüzden köpeğinizi serbest beslemek yerine uygun bir program yapmanız gerekir. Bununla beraber köpeğiniz için temiz su sağlamanız gerekmektedir. Ayrıca köpeğinizin kilosunu da sürekli kontrol etmelisiniz.
    Köpeklerde Obezite Sorununa Karşı Tavsiyeler isimli yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz.
  • Küçük Mamalar: Küçük köpek ırklarının çeneleri daha küçük olduğu için tercih edilen mamanın parçacıkları da küçük olmalıdır. Aksi halde köpeğiniz mamayı parçalama konusunda zorluk çekebilir. Mamaların bir miktar yumuşak olması da avantaj olacaktır.
  • Protein ve Yağ: Küçük köpekler, büyük köpeklere oranla daha hareketlidirler. Bununla beraber bu köpeklerin metabolik hızları daha yüksektir. Bu durumu göz önünde bulundurarak daha yoğun bir beslenme programı hazırlanmalıdır. Ayrıca tercih edilen mamaların protein ve yağ bakımından daha zengin olması gerekir.

Küçük Köpek Irkları İçin 5 Temel Beslenme İhtiyacı

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

  • Hayvan Bazlı Protein: Köpekler için protein önemlidir. Tüketilecek olan bu proteinin hayvan bazlı olması gerekmektedir. Özellikle küçük ırkların diğer köpek ırklarına göre daha yoğun proteine ihtiyacı vardır. Piyasada yer alan mamaların hepsinin üzerinde içerisindeki protein oranı yer almaktadır. Kesinlikle üzerinde besin değeri yer almayan mamaları tercih etmeyin.
    Protein, küçük köpek ırklarının yağsız kas kütlelerini destelemek için ihtiyaç duyduğu amino asitleri sağlamaktadır. Mamanın protein oranının büyük bir kısmı hayvansal gıdalardan sağlanmasıyla beraber, bitkisel proteinlerle de desteklenmelidir.
  • Lif: Köpeğin sağlıklı bir beslenme programına sahip olması için dahil edilmesi gerekenler arasında yer alması gerekir. Lif, kötü bakterilerin büyümesini engeller ve herhangi bir yaralanma sonucunda onarma işlevi görmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Diğer besin kaynaklarının yanında dengeli bir şekilde lif oranına da ihtiyacı vardır, ancak aşırı lif tüketimi mide sorunlarına yol açabilir.

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

  • Vitamin ve Mineraller: Temel vitaminler ve mineraller köpek mamalarının içerisinde yer almalıdır. Bu vitamin ve minerallerin büyük bir kısmı meyve ve sebzelerden karşılanmaktadır. Bu sayede köpeklerin güçlü kemikleri, dişleri, sağlıklı tüy ve deri yapısı olur. Ayrıca bağışıklık sistemlerinin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. Yavru Köpeklerin Gelişimi İçin Tavsiye Edilen Vitaminler isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.
  • Omega-3 ve Omega-6: Köpeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi, beyin fonksiyonlarının gelişmesi, tüy ve deri sağlığının ideal olması, kan pıhtılaşmasını ve hücrelerin büyümesini sağlayan en önemli besinler arasında Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri yer almaktadır.
  • Karbonhidratlar: Beslenme programının en önemli parçalarından bir tanesi de karbonhidratlardır. Köpeğinizin enerji ihtiyaçlarını karşılaması için büyük önem taşımaktadır, ancak aşırı karbonhidrat tüketimi sonrasında köpeğiniz fazla kilo alabilir. Bu yüzden sadece dengeli oranda yer alması gerekir. Piyasada yer alan mamaların büyük bir kısmında karbonhidrat oranı dengeli bir şekilde sağlanmaktadır.

Küçük Köpek Irkları İçin En İyi 5 Köpek Maması 

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

Sizler için özel olarak seçtiğimiz mamaları deneyerek köpeğiniz için en iyi mamayı bulabilirsiniz.

Royal Canin Mini Exigent Yetişkin Köpek Maması

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

Royal Canin, ülkemizin en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alıyor. Bu mama, küçük ırklara özel olarak üretilmiş olmasından dolayı ağız yapısı küçük olan köpekler için uygundur. Mama parçacıkları oldukça küçük ve lezzetlidir. Bu mama yetişkin köpekler için hazırlanmıştır. İçerisinde kümes hayvanlarından kaynaklı olan protein bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli meyve ve sebzelerle de etkinliği arttırılmıştır.

Royal Canin’in hazırlamış olduğu bu mama köpeklerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri de içerisinde barındırmaktadır. Bu mama köpeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamaktadır. Aynı zamanda protein bakımından da zengin bir mamadır. Lezzetli yapısı sayesinde seçici damak tadı olan köpekler bile hayır diyemeyecektir.

Royal Canin köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Lavital Küçük Irk Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması 

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

LaVital markasının hazırlamış olduğu bu mama türü tam ve dengeli beslenme sağlamaktadır. Küçük köpek ırklarının ihtiyacı olan enerjiyi karşılaması için formüle edilmiştir. Köpeklerin sağlıklı yaşamasını destekleyecek olan bu mama hem köpeğinizin kilosunu korumasını hem de kemik yapısını güçlendirmektedir. Bu köpek maması kolay sindirilebilir özelliğe sahiptir. İçerisinde bağırsak aktivitesini destekleyen prebiyotikler içermektedir.

Bu mamanıın içeriğinde bulunan kaliteli protein, kalsiyum, fosfor sayesinde kemiklerin gelişimi için gerekli olan besinleri karşılamaktadır. Ayrıca bu mamanın içeriğinde katkı maddesi bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra mamada %25 protein, %15 yağ, %3 lif oranı bulunmaktadır. Paketin üzerinde yer alan bilgiler dahilinde porsiyonlara ayrılabilir.

LaVital köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

N&D Düşük Tahıllı Kuzu Etli Küçük Irk Yetişkin Köpek Maması

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

Ülkemizde bulunan en iyi mama markalarından bir tanesi olan N&D’nin hazırlamış olduğu bu mama küçük köpek ırklarının gelişimi sağlamaktadır. Kuzu içerikli olan bu mama, yüksek oranda protein içermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde yer alan havuç, balık yağı, nar, yaban mersini, ıspanak gibi meyve ve sebzeler sayesinde köpeğin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almasını sağlar.

Bu mama besleyicilik bakımından %28 ham protein, %18 ham yağ ve %2.9 ham lif bulunmaktadır. Bunun yanı sıra içerisinde yer alan kalsiyum, fosfor sayesinde köpeklerin kemik gelişimini de destekler. Bunun yanı sıra içerisinde yüksek oranda Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri yer almaktadır.

N&D köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Pro Plan Küçük Irk Hindili Tahılsız Yetişkin Köpek Maması 

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

Pro Plan ülkemizin en çok tercih edilen mama markaları arasında yer almaktadır. Kalitesini ispatlamış olan bu mama markası hindi özlü küçük köpek ırkları için özel olarak üretilmiştir. Bu mama damak hassasiyeti olan ve kolay sindirimi bulunan bu mama türü köpeklerin beslenmesini tam ve dengeli şekilde destekler.

Pro Plan markasının hazırlamış olduğu bu mama türü köpeklerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Bunun yanı sıra mamanın içeriğinde %28 oranında ham protein, %16 oranında ham yağ ve %3 oranında ham lif bulunmaktadır. Köpekler için gerekli olan enerji miktarını tamamen karşılamaktadır.

Pro Plan köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Hills Tavuk ve Hindili Mini Irk Yetişkin Köpek Maması

Küçük Köpek Irkları İçin Mama Seçimi: Detaylı Rehber (2020)

Ülkemizdeki en kaliteli mama markalarından bir tanesi de Hills köpek mamalarıdır. Tamamen doğal ve organik ürünlerden üretilmiş olan bu köpek maması köpekler için sağlıklı ve dengeli bir beslenme sağlamaktadır. Küçük köpek ırkları için uygun olan bu köpek maması küçük parçalara sahiptir. Bunun yanı sıra köpeklerin kas ve kemik gelişimine karşı etkili bir mamadır.

Mamanın içerisinde %23.6 protein, %14.5 yağ ve %1.6 lif oranına sahiptir. Oldukça besleyici olan bu köpek maması aynı zamanda Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içerisinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra köpeklerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayan bir köpek mamasıdır.

Hills köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Tasmaları
Köpek Yatakları
Köpek Yatakları
Köpek Ödülleri
Köpek Ödülleri

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu